• Reklam

HJÄLP! Mickar!

Vanligt förekommande frågor

HJÄLP! Mickar!

Inläggav johnegnell » lör 26 jan 2013, 04:17

Behöver hjälp med ett problem som uppstått nu när jag satte i nya mickar i guran!

jag får inget ljud över huvudtaget. ingen signal alls.
vad är det som kan ha gått fel? och hur fasiken letar man reda på felet?
johnegnell
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 20
Blev medlem: ons 18 nov 2009, 19:28

Reklam

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Groth » lör 26 jan 2013, 10:32

Antingen har du glömt nån kabel (eller flera), lött någon kabel (eller flera) på fel ställe, eller så fungerar inte mickarna, eller så har du värmt sönder volympoten, eller också har jacket gått sönder, eller switchen, eller kabeln, eller stärkaren. Det kan m.a.o vara precis vad som helst.

Posta en bild så blir det lättare att hjälpa dig. Och ingen jävla "världens sämsta mobilbild tagen i ett mörkt rum"... :smile: Fram med guran på diskbänken (t.ex) om du har en lysrörsarmatur där som kan lysa upp ordentligt. Oavsett om du fotar med mobilen eller digitalkamera - använd makroläge (brukar se ut som en blomma) och håll kameran stadigt!

Fram med detaljerade bilder så lovar jag att hjälpa dig tills det funkar! :smile:
"Lighten up, Francis."
Användarvisningsbild
Groth
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 5492
Blev medlem: sön 09 mar 2008, 21:03
Ort: Sverige

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav johnegnell » lör 26 jan 2013, 12:18

det är Quick connect på dom här mickarna så har inte lött något.

är oerhört tacksam för din hjälp =)
johnegnell
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 20
Blev medlem: ons 18 nov 2009, 19:28

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Groth » lör 26 jan 2013, 12:37

Ah, sånt där jävla solderless. :smile: Då går det ju inte att se om du gjort nåt fel förutom att du får dubbelkolla allt mot schema. Hittade en avvikelse (inringad) där du kopplat en av kontakterna tvärtom, vet inte exakt vad det påverkar men du kan ju testa att sätta det enligt schema.

Untitled-1.jpg


Untitled-2.jpg
"Lighten up, Francis."
Användarvisningsbild
Groth
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 5492
Blev medlem: sön 09 mar 2008, 21:03
Ort: Sverige

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Urban » lör 26 jan 2013, 12:42

Jag ser felet!
Du har inget batteri! :approve:
Användarvisningsbild
Urban
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 6083
Blev medlem: mån 10 dec 2007, 09:55
Ort: Hässelby / Stockholm

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Apan » lör 26 jan 2013, 12:43

Urban skrev:Jag ser felet!
Du har inget batteri! :approve:

Fast det egentliga felet är att det behövs ett batteri...
OT | BJ
"Jag var dödens hörlurar, där livet brusade entonigt och falskt."
Användarvisningsbild
Apan
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 8165
Blev medlem: ons 15 sep 2010, 22:30
Ort: Göteborg

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav johnegnell » lör 26 jan 2013, 12:57

hmm förstår inte hur jag kunde missa den där felkopplingen för var väldigt noga med allt igår när jag satte dit allt. och det är exakt samma schema jag har som jag har följt.
får väll se om det hjälper att ända den lilla saken
johnegnell
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 20
Blev medlem: ons 18 nov 2009, 19:28

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav johnegnell » lör 26 jan 2013, 13:04

det hjälpte inte alls att byta plats på den lilla sladden.

har inte en aning om vad man mer kan göra än att bara koppla om tills det blir rätt?
johnegnell
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 20
Blev medlem: ons 18 nov 2009, 19:28

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Groth » lör 26 jan 2013, 15:17

Det lättaste är väl att missa kablarna till/från switchen, börja felsök där.
"Lighten up, Francis."
Användarvisningsbild
Groth
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 5492
Blev medlem: sön 09 mar 2008, 21:03
Ort: Sverige

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav poxxed » lör 26 jan 2013, 16:00

Groth skrev:Det lättaste är väl att missa kablarna till/från switchen, börja felsök där.

Kabrarna.
Användarvisningsbild
poxxed
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 7866
Blev medlem: tor 27 dec 2007, 18:49
Ort: Stocktown

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav johnegnell » tis 05 feb 2013, 03:58

det var ett jordfel som rättades till av en kompis till mig.

tack för allt hjälp i alla fall! =)
johnegnell
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 20
Blev medlem: ons 18 nov 2009, 19:28

Re: HJÄLP! Mickar!

Inläggav Urban » tis 05 feb 2013, 08:22

johnegnell skrev:det var ett jordfel som rättades till av en kompis till mig.

tack för allt hjälp i alla fall! =)


Jag tror fortfarande att det var batteriet! :clown:
Användarvisningsbild
Urban
Medlem
Medlem
 
Inlägg: 6083
Blev medlem: mån 10 dec 2007, 09:55
Ort: Hässelby / Stockholm


Återgå till Faq

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

  • Reklam