Sida 1 av 2

Wasabi-sill

InläggPostat: fre 26 dec 2014, 13:27
av Reckless Mike
Det brukar komma minst en förfrågan per högtid. Då platsar det väl med en tråd här?

1 brk 5-minuterssill (Fast jag brukar ta lite mer sill. En och en halv förpackning ungefär. Det blir så "såsigt" annars)
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk wasabi (fast helst mer, smaka av!)
1 msk pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill
en nypa socker

Blanda ihop, klart på stört men blir ännu godare om du blandar ihop kvällen före

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 26 dec 2014, 16:01
av valvetubes
:like:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: lör 27 dec 2014, 09:51
av *DNS*

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: sön 14 jun 2015, 18:31
av Pata
bump...!

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: tis 15 dec 2015, 20:23
av rocky67
bumpaberra

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 21:49
av klaatu
Jepp, gjorde ju denna för första gången förra julen, och det var ju en omedelbar succé.

Snart dax igen.

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 22:36
av Reckless Mike
Kung vid julbordet. Asså...

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 22:48
av Forsman
Äntligen nåt vettigt! :tongue:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 23:26
av Forsman
Förresten, jag hittade bara denna förra året, bland de affärer som finns i min kommun: http://bluedragon.se/produkter/wasabipasta/
Tyckte inte att en matsked räckte. Hade faktiskt i hela tuben, men jag äter alltid cayennepeppar eller sambal oelek till maten, så jag är van vid styrka.

Jag har förstått att det inte är "äkta vara" och att den är utstpädd med 37% vanlig pepparrot. Wasabiinnehållet enligt innehållsförteckningen är endast 2,3%.

Borde jag leta mig till grannkommunerna för att hitta wasabi med högre koncentration? :popcorn:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 23:27
av Reckless Mike
Forsman skrev:Förresten, jag hittade bara denna förra året, bland de affärer som finns i min kommun: http://bluedragon.se/produkter/wasabipasta/
Tyckte inte att en matsked räckte. Hade faktiskt i hela tuben, men jag äter alltid cayennepeppar eller sambal oelek till maten, så jag är van vid styrka.

Jag har förstått att det inte är "äkta vara" och att den är utstpädd med 37% vanlig pepparrot. Wasabiinnehållet enligt innehållsförteckningen är endast 2,3%.

Borde jag leta mig till grannkommunerna för att hitta wasabi med högre koncentration? :popcorn:


Nej, det där är vad jag själv använder. Att slösa riktig Wasabi på en sillinläggning känns som lite overkill.

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 16 dec 2015, 23:51
av klaatu
Reckless Mike skrev:Kung vid julbordet. Asså...

Svägerskans 20-åriga son (gymtränings-narkoman som typ bara äter proteiner) sa: Du får hemskt gärna göra mer av denna nästa jul, den tog ju slut alldeles för fort. :approve:

Kommer dock inte ihåg om jag följde ditt tips om att använda mer än ett paket sill då. Nu kommer jag definitivt att göra det iaf.

F.ö. instämmer jag nog med ovanstående kommentarer, jag hade också i hela tuben men mer "äkta vara" än så behövs nog inte i en sillinläggning.

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: tor 17 dec 2015, 00:52
av Forsman
Reckless Mike skrev:Nej, det där är vad jag själv använder. Att slösa riktig Wasabi på en sillinläggning känns som lite overkill.

Okej! Men jag tyckte att det var supersmarrigt, så det får bli en sån tub i år också! :thumbup:
Tänkte bara om jag missat något.

Funderar på om man kan vidareutveckla det hela på något sätt. Tänker mig riiiiktigt stark sill. Wasabi-sambal oelek-rödlök-vitlök. Typ.
Men då blir det garanterat bara jag som äter det... ska nog testa en liten bisats iaf. Gött! :cheers:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 dec 2015, 03:20
av Forsman
Måste säga att wasabisillen blev en KATASTROF i år. Stod och fingrade på en ABBA:s-burk med inläggningssill, men frugan övertalade mig att köpa platta plastförpackningar med sill i stället av märket Willys eller vad det nu var...

Smaken på såsen igår kväll var supersmarrig, men den där sillen... god damn vad salt den måste vara, för salten tar över ALL annan smak.
Skulle nog vilja säga att det var vidrigt. Japp, så är det. Undvik Willys inläggningssill i platta plastförpackning. Trodde att det var inlagd sill mes "sur" smak, inte salt. Jävla skit. Fy fan. Riktigt vidrigt! BLÄÄÄÄÄ! Usch vad besviken jag blir! :evil:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 dec 2015, 12:45
av willfold
sillen blev svinigt god! Tack Röklös för receptet!

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 dec 2015, 20:03
av klaatu
Japp, succé var det igen. Förra året lyckades min mor missa den, men nu testade hon den och blev mycket imponerad. Där snackar vi ett stort betyg.

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 11:36
av willfold
Nu kör vi påsksill!


Klapat snel hest med klapatakt

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 12:00
av Reckless Mike
Jajamen! Ska handla ingridienser i eftermiddag!

FORSMAN! HÅLL DIG TILL RECEPTET DEN HÄR GÅNGEN! MAN KAN INTE BLANDA SAMBAL OELEK I ALLTING!!!

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 17:45
av martink78
Reckless Mike skrev:Jajamen! Ska handla ingridienser i eftermiddag!

FORSMAN! HÅLL DIG TILL RECEPTET DEN HÄR GÅNGEN! MAN KAN INTE BLANDA SAMBAL OELEK I ALLTING!!!


Grädde då?

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 18:02
av Reckless Mike
Nej.

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 18:18
av martink78
Varma koppen?

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 18:36
av Reckless Mike
:? :? :?

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 20:39
av Hellfire666
Wa sa?

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: fre 25 mar 2016, 23:04
av Forsman
martink78 skrev:Varma koppen?

Varma Koppen - Sill. Vilken hit!! :big: :tongue:

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: mån 13 jun 2016, 22:18
av Pata
Dags att göra sill igen! Vill man ha fin snaps till sillen så finns det mängder av bra recept här: viewtopic.php?f=12&t=54041

Re: Wasabi-sill

InläggPostat: ons 21 dec 2016, 17:10
av Pata
Undrar om Forsman gör någon sill i år?