Sida 1 av 1

Ombyggd rörradio.

InläggPostat: lör 09 jan 2016, 22:41
av bluesslinger
Hej!
Var till Halkan och köpte mig en Bronson rörförstärkare från 1952. På vägen ut fick jag syn på något obskyrt och slog till. En gammal radio ombyggd till gitarrförstärkare. Jag undrar om någon kan tala om för mig vad det är för något? Märke, watt, ålder, schema? Sen skulle jag vilja byta inputjacket som är ett gammalt med skruvsladd. Men det är bara en kabel som går till jacket. Är det en skärm inuti den tunna kabeln? Jag ska även byta till en jordad kabel. Hur räknar man ut det optimala ohmtalet på högtalaren? Tacksam för hjälp. BildBildBildBild


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Ombyggd rörradio.

InläggPostat: lör 09 jan 2016, 23:16
av Reckless Mike
Vänd dig till gubbarna på Ljudbojens rörforum. De går igång som tusan på sånt här och deras kunskap är outgrundligt djup!

http://www.ljudbojen.com/viewforum.php? ... af1bf0ef58

Re: Ombyggd rörradio.

InläggPostat: sön 10 jan 2016, 00:10
av bluesslinger
Tack för tipset!


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Ombyggd rörradio.

InläggPostat: sön 10 jan 2016, 16:56
av Nyasu
Vore mer spännande om det var tvärtom.

Re: Ombyggd rörradio.

InläggPostat: sön 10 jan 2016, 22:02
av bluesslinger
Bild


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Ombyggd rörradio.

InläggPostat: sön 09 okt 2016, 21:14
av Racing
Den typen av jack du beskriver,som mkt riktigt har skruvanslutning,var vanlig från senare 40tal och in över 50tal...tills det i Europa ersattes i stort med DIN uttag.
Det placerar apparaten rent tidsmässigt med vill jag mena.

Nej. Det är bara en ledare till kontaktens mitt,och detta sitter säkrat med lödtenn längst ut. Mao tar du ur kabeln genom att värma i kontaktens mitt samtidigt som du försiktigt drar bakåt/ut.
Jorden för kontakten sker genom dess metallhölje rakt i chassit. Mao,om du vill ha dit ett sk flytande Cliff jack eller liknande (Marshall mfl) så behöver du komplettera med en kabel som fixar just chassijord för Cliff kontakten.
Den skall då anslutas i andra änden där första förstärkningssteg jordar.